Marie-Anne


Opleiding en werk

Na de middelbare school startte ik mijn muziekstudie aan het Maastrichts Conservatorium met de opleiding tot docent klassiek gitaar, waarbij ik gestudeerd heb bij Kees Dirkx, Hans Lutz Niessen en ik de opleiding in 1985 bij Tamara Kropat heb afgerond. Daarnaast volgde ik aan dit conservatorium de applicatiecursussen AMV (afgerond in 1983) en Muziektherapie (afgerond in 1986). Mijn voorliefde voor zang leidde naast vele jaren zangles, het zingen in, het dirigeren van diverse koren, tot de studie koordirectie die ik in 1991 aan het Rotterdams Conservatorium afrondde bij Barend Schuurman. Mijn interesse voor onderwijs heb ik uitgediept door de Pabo te gaan volgen, waar ik in 2004 mijn diploma behaalde. Sinds 2004 heb ik een aantal jaren de functie van leerkracht op lagere - en middelbare scholen gecombineerd met verschillende functies van docent in het muziekonderwijs of koordirigent. Van 2008 tot 2012 heb ik als algemeen musicus in het kader van de voorschoolse taalontwikkeling op diverse kinderdagverblijven in Etten-Leur en als freelance musicus bij diverse projecten gewerkt.

Na vele jaren gewerkt te hebben op muziekscholen in Middelharnis, Dongen en Geertruidenberg werk ik op dit moment als gitaardocent op muziekschool Nieuwe Veste in Breda, Stichting Cultuur in Princenhage en in mijn eigen gitaarlespraktijk in Etten-Leur.

EGTA NL en Gitaarschool Nederland

Ik ben tussen 2010 en 2015 actief geweest als bestuurlid van EGTA NL (European Guitar Teachers'  Association), redacteur en co-auteur van het daaraan gekoppelde vakblad El Maestro. Op dit moment naast EGTA ook lid van de Gitaarschool Nederland, vakverenigingen die werken aan de kwaliteit,  vernieuwing en de ontwikkeling van het gitaaronderwijs in Nederland.

Koor Przyjazn, Klundert

Ik ben sinds september 2014 dirigent van dit koor. Przyjazn is Pools voor “vriendschap”. Het koor is ontstaan uit de vriendschapsband die ontstond na een culturele uitwisseling met Jaworze in Polen. Het koor repeteert 3 x per maand op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in Klundert. Carpoolen vanuit Etten Leur is mogelijk. Bel voor meer informatie over dit koor: 06-38554901 of 06-33972173. 
Website: Przyjazn Klundert