Inhoud:

Gitaarlessen
Introductiecursus
Zangcoaching
Lesvormen
Leeftijd
Huren
Tarieven
Algemene voorwaarden
Inschrijven
Vakanties

Gitaarles of ukelele les in Etten-Leur en Breda

De gitaarlessen of ukelele lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en voor elk niveau. Je leeftijd maakt niet zoveel uit. Het is ook niet noodzakelijk al noten te kunnen lezen. Dit komt, net als het lezen van tabs en akkoordenschema's, spelenderwijs in de lessen aan bod.

Belangrijke aandachtspunten tijdens de lessen zijn: speelplezier, leren samenspelen, een goede speeltechniek, ontdekken en ontwikkelen van de muzikaliteit, improvisatie, het spelen van popsongs, akkoordschema's en het schrijven van liedjes.

Het repertoire van de klassieke gitaar beslaat grofweg de periode vanaf 1600 tot en met vandaag. Van de zogenaamde 'oude muziek' speelt de gitarist transcripties van muziek die oorspronkelijk voor luit of vihuela geschreven zijn. Muziek die echt voor en door gitaristen geschreven is verschijnt ongeveer na 1750. Het 'klassieke' repertoire dat in de les aan bod komt bestaat voornamelijk uit Spaanse en Zuid-Amerikaans muziek die geschreven is sinds 1900. 

Bij popmuziek is de aandacht gericht op het leren begeleiden van een zanger. Strumming, fingerpicking, improvisatie, percussietechnieken, het leren onderscheiden van diverse stijlen van folkmuziek en blues, enzovoort. Wanneer de leerling een voorkeur heeft voor een bepaald genre wordt daar uiteraard rekening mee gehouden.
De ukelele is een veelzijdig instument. Wanneer je vier akkoorden kent kun je al veel popliedjes begeleiden, maar er is meer. Er zijn al heel veel goede en mooie bewerkingen geschreven voor de ukelele. Bewerkingen van klassiek repertoire, folkmusic, filmmuziek en veel meer. De muziek is geschreven in noten en in tabs. Ook in de ukeleleles gaat er veel aandacht naar strumming, fingerpicking, gebruik van een goede techniek en samenspel. 

Het is belangrijk dat je voldoende tijd vrijmaakt om te oefenen. Als je voldoende tijd in je instrument steekt ga je vooruit, waardoor het spelen steeds leuker én interessanter wordt.

Op dinsdagmiddag geef ik in samenwerking met Stichting Cultuur in Princenhage en Nieuwe Veste Breda les in de Dobbelsteen, Doelen 36 in Breda, zie www.cultuurinprincenhage.nl en www.nieuwevestebreda.nl

Op woensdagmiddag geef ik in samenwerking met Nieuwe Veste Breda les op basischool De Kievitsloop, Het Blok 175 in Breda. Inschrijven via www.nieuwevestebreda.nl

Introductiecursus Akoestisch Gitaar en Ik speel Ukelele 

Sinds 2016 geef ik de introduciecursus akoestisch gitaar. Vanaf dit jaar voeg ik de introductiecurus "Ik speel Ukelele" hier aan toe. In vier lessen maak je kennis met de beginselen van het bespelen van de gitaar of de ukelele. Wat komt er zoal aan bod: het spelen van véél akkoorden; het spelen van eenvoudige melodietjes; improvisatie; samenspel; het zingen van liedjes en nog veel meer! De ervaring van veel kinderen (en de ouders) is, dat je na afloop van de lessen een goed beeld hebt of de gitaar of de ukelele een instrument is dat bij je past. Sommige kinderen zijn geen "tokkelaars" maar past een blaasinstrument, een viool of piano beter bij hen. Bij andere kinderen spreekt de trillingen (van de klankkast) die ze tijdens het spelen voelen juist aan. Er zijn kinderen die energie krijgen van het "lekker raggen op die gitaar of uke", met name door het spelen van akkoorden. Bij navraag blijkt dat degene die voor gitaar of uke kiezen dit doen omdat het veelzijdige instrumenten zijn. Je kunt er melodieën op spelen, meerstemmig op spelen en je kunt jezelf of een ander met akkoorden begleiden. 

De cursus is voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Als je nog geen instrument hebt kun je er een voor de duur van de cursus lenen. Inschrijving voor de cursus kan via www.bredescholenetten-leur.nl of via m-agubbels@hotmail.com

Zangcoaching

Als koordirigent ben ik onderwezen in zang, stemvorming en alles wat daarbij komt kijken. Zingen is ook een van mijn hobby's waarvoor ik regelmatig bijscholing volg. Ik zie in mijn lespraktijk dat gitaarspelen en zingen voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Lesvormen

Individuele les per persoon 30 minuten
Groepsles twee personen in 45 minuten
Groepsles drie of vier personen in een uur

Andere mogelijkheden zijn altijd bespreekbaar

Leeftijd

Gitaarles of ukeleleles is mogelijk vanaf 6 jaar

Huren

Er bestaat de mogelijkheid tot het huren van een gitaar voor volwassenen of een kindergitaar.
Het huurbedrag per maand is €9,00.

Tarieven 2019-2020 Etten-Leur

Individuele les 30 minuten:
          Jonger dan 21 en studenten: € 16,00 per les
          Ouder dan 21: € 19,00 per les (incl BTW)

Groepsles twee personen in 45 minuten:
          Jonger dan 21 en studenten: € 14,00 per les
          Ouder dan 21: € 16,00 per les (incl BTW)

Groepsles drie of vier personen in 60 minuten,
          Jonger dan 21 en studenten: € 13,00 per les
          Volwassenen: € 14,00 per les (incl BTW)

Zangcoaching individuele les 30 minuten:
          Jonger dan 21 en studenten: € 14,00 per les

Voor Princenhage of Nieuwe Veste Breda gelden andere tarieven.

De betaling geschiedt bij voorkeur per bank. U ontvangt bij aanvang van de lessen een nota over de lessen per twee of drie maanden. Dit in overleg met de leerling.

Voor elk schooljaar worden de tarieven opnieuw vastgesteld, tijdig aangepast en op de website gepubliceerd.

Algemene Voorwaarden

Voor de schoolgaande leerling geldt dat deze een contract aangaat voor het afnemen van gitaarlessen conform het lesrooster van het basisonderwijs in Etten-Leur. Voor volwassenen kan een flexibel rooster gelden.

Bij afwezigheid van de leerling graag tijdig afmelden. Bij tijdig afmelden kan, indien mogelijk, een vervangend tijdstip voor de les worden gevonden. Bij ziekte van de leerling dienen de eerste twee lessen door de leerling te worden doorbetaald. Bij ziekte van de docent worden de lessen op een ander tijdstip ingehaald.

Men kan elk moment instappen, er geldt een opzegtermijn van een maand.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk door bijgaand formulier ondertekend op te sturen naar m-agubbels@hotmail.com of Bernhardlaan 5, 4872 BL Etten-Leur.

Bel voor meer informatie en voor het afspreken van een proefles: 06-38554901

Vakanties

In principe is er geen les gegeven in onderstaande periodes. Op afspraak kan daarvan worden afgeweken.

Zomervakantie: 8 juli t/m 18 augustus 2019
Herfstvakantie: 12 oktober t/m 20 oktober 2019
Kerstvakantie: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Voorjaarsvakantie: 24 februari t/m 28 februari 2020
Tweede Paasdag: 13 april 2020
Meivakantie: 27 april t/m 8 mei 2020
Hemelvaart: 21 tot en met 23 2020
Tweede Pinksterdag: 1 juni 2020
Zomervakantie: 11 juli t/m 23 augustus 2020