Opleiding en werk

 

Na de middelbare school startte ik mijn muziekstudie aan het Maastrichts Conservatorium met de opleiding tot docent klassiek gitaar die ik in 1985 afrondde. Daarnaast volgde ik aan dit conservatorium de applicatiecursussen AMV (afgerond in 1983) en Muziektherapie (afgerond in 1986).

 

Mijn voorliefde voor zang leidde naast vele jaren zangles, het zingen in en het dirigeren van diverse koren, tot de studie koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium en het behalen van het praktijkdiploma in 1991.

 

Mijn interesse voor het lesgeven aan kinderen heb ik verder ontwikkeld door de Pabo (Pedagogische Academie Basisonderwijs) te gaan volgen, waar ik in 2004 mijn diploma behaalde. Sinds 2004 heb ik een aantal jaren de functie van leerkracht op lagere- en middelbare scholen gecombineerd met verschillende functies van docent in het muziekonderwijs of koordirigent. Van 2008 tot 2012 heb ik als algemeen musicus in het kader van de voorschoolse taalontwikkeling op diverse kinderdagverblijven in Etten-Leur en als freelance musicus bij diverse projecten gewerkt.

 

Nadat ik sinds 1987 als gitaardocent en algemeen muziekdocent vele jaren gewerkt heb op muziekscholen in Middelharnis, Dongen en Geertruidenberg werk ik op dit moment als docent gitaar en ukelele in mijn eigen lespraktijk in Etten-Leur en voor Nieuwe Veste Breda.

 

 

 

 

 

 

EGTA NL en GSN

 

Ik ben van 2010 tot 2015 actief geweest als bestuurlid van EGTA NL (European Guitar Teachers' Association), tevens redacteur en co-auteur van het daaraan gekoppelde vakblad El Maestro. Op dit moment ben ik naast de EGTA ook lid van GSN (Gitaar School Nederland), vakverenigingen die zich bezighouden met de kwaliteit, vernieuwing en de ontwikkeling van het gitaaronderwijs in Nederland.