Sinds 1999 geef ik diverse projecten waarvan ik er een aantal noem:

 

Cursussen algemeen

 

1999-2003    Liedjestuin

Een wekelijks terugkerend naschools muziekproject voor groepen kinderen van 4-8 jaar waarin zingen, bewegen en taal centraal staan.

 

2009-2012     Zin in Muziek

Een met de Liedjestuin vergelijkbaar muziekproject voor groepen kinderen van 4-8 jaar waarin zingen, bewegen en taal centraal staan.

 

2009-2012    Voor- en Vroegschoolse opvang

In het kader van de Voor- en Vroegschoolse Educatie gaf ik aan de hand van “het thema van de maand” muziekworkshops aan peuters bij diverse kinderdagverblijven in Etten-Leur. Het uitgangspunt van elke activiteit was het ontwikkelen van de taalvaardigheid van het kind.  

 

2017-2018    Taalatelier

Een met bovengenoemd vergelijkbaar project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het doel was om diverse vormen van muziek in te zetten om de “woorden van de week” op ludieke wijze te oefenen.

 

 

 

 

 

 

Cursussen gitaar en ukelele

 

 

Sinds 2015   Introductiecursussen 'Ik speel gitaar' en 'Ik speel ukelele'

Een kennismakingscursus waarbij je in vier lessen een aantal basisakkoorden leert en deze toepast in een aantal liedjes. De cursus is bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8 uit Etten-Leur.

 

Wat komt er zoal aan bod: het spelen van véél akkoorden, eenvoudige melodieën, improvisatie, samenspel, het zingen en begeleiden van liedjes en nog veel meer!

 

De ervaring van veel kinderen (en de ouders) is, dat je na afloop van de lessen een goed beeld hebt of de gitaar of de ukelele een instrument is dat bij je past. Sommige kinderen zijn geen "tokkelaars" maar past een blaasinstrument, een viool of piano beter bij hen. Bij andere kinderen spreken de trillingen (van de klankkast) die ze tijdens het spelen voelen juist aan. Er zijn kinderen die energie krijgen van het "lekker raggen op de gitaar of ukelele", met name door het spelen van akkoorden. Bij navraag blijkt dat degene die voor gitaar of ukelele kiezen dit doen omdat het veelzijdige instrumenten zijn. Je kunt er melodieën op spelen, meerstemmige muziek en je kunt jezelf of een ander met akkoorden begeleiden.

 

De cursus is voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Als je nog geen instrument hebt kun je er een voor de duur van de cursus lenen. Inschrijving voor de cursus kan via e-mail. De volgende introductiecursus gitaar start op vrijdag 25 november 2022 van 17.00-17.45 uur. De andere data zijn: 02 en 09 december 2022. De volgende introductiecursus ukelele start op vrijdag 25 november 2022 van 14.45 tot 15.15 uur. De andere data zijn: 02 en 09 december 2022.

 

De cursus vindt plaats op Bernhardlaan 5 in Etten-Leur.

 

 

Sinds 2018    Liedbegeleiding voor pedagogisch medewerkers van Kober Breda en omstreken

Ik heb deze cursus ontwikkeld in opdracht van Kober Breda. De inhoud van de cursus is ontwikkeld in samenwerking met de pedagogisch medewerkers een cursus ontwikkeld waarbij je in tien lessen de meest voorkomende gitaarakkoorden leert en je jezelf daarbij leert begeleiden. Bij voldoende inschrijvingen start de curus weer op. Vraag je locatiemanager voor informatie over deze cursus of neem contact op met mij via e-mail.

 

 

Sinds 2019    Speel je favoriete popsongs

Een cursus bestaande uit blokken van 4 lessen waarbij je jezelf leert begeleiden op gitaar of ukelele. In overleg met de leerling(en) wordt per blok een aantal liedjes gekozen waaraan gewerkt wordt.

 

Sinds 2019 Cultuur Academie Breda, cursus Ukelele

Een cursus voor leerkrachten basisonderwijs waarbij je in tien lessen de basisakkoorden van de ukelele leert en deze gaat toepassen op het liedrepertoire van het onderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van Nieuwe Veste Breda of mail mij.

 

2017-2020 Instrumentencarousssel Nieuwe Veste Breda gitaar en ukelele

Een naschools muziekproject van Nieuwe Veste Breda waarbij Bredase kinderen van de basisschoolleeftijd kennis kunnen maken 6 verschillende instrumenten. In een tijdsbestek van 18 weken geeft een vakdocent op speelse wijze een les algemene muzikale vorming die wordt met een les spelen op een van de instrumenten.